Ruts DC (UK)


ruts dc

Ruts DC su legendarna reggae punk rock grupa koja je utjecala na nastanak i razvoj punk scene u Velikoj Britaniji uz The Clash, The Damned i Sex Pistols.Od samih početaka kao Ruts doživjeli su nevjerovatan uspjeh singlovima Babylon’s Burning, Jah War, Something That I Said, Staring At The Rude Boys, te albumima Crack i The Grin & Bear It. Nakon smrti pjevača Malcolma Owena nastavljaju raditi i nastupati kao Ruts DC od 1981.-1983. kada su izdali dva albuma: Animal Now i kultni Rhythm Collision u suradnji s Mad Professorom.

Ekskluzivno se okupljaju 2007. za humanitarni koncert za svog člana Paula Foxa, te nastupaju s Henry Rollinsom kao pjevačem i uz podršku legenda punka The Damned, UK Subs, Misty in Roots, Tom Robinson, Buzzcocks…o čemu je Henry Rollins snimio kratak film “The Gig”. Ponovno su aktivni od 2011., a svoju su bezvremensku kvalitetu dokazali nedavnom koncertnom turnejom u Velikoj Britaniji.
Trenutno završavaju novi album Rhythm Collision Volume 2 , a mi se nadamo da će nas počastiti premijernim izvedbama na 10. Seasplash festivalu, budući da im je ovo prvi nastup u Hrvatskoj.

www.theruts.co.uk