Do It With Others – Dvorište Rojc


DC Rojc – dvorište 05. i 06.05.2017

EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj poziva vas na dvodnevni glazbeni dogadjaj pod nazivom DO IT WITH OTHERS kojim se obilježava završetak prvog ciklusa edukacija EduSplash platforme 2017. godine.

 

Petak 05.05.2017
DC Rojc – dvorište 21-04h / ulaz slobodan

Prvi dan DO IT WITH OTHERS dogadjaja posvećen je pulsko-istarskoj „Bass“ sceni. Reggae/dub/dubstep ritmove prezentirati će;

PULAP REGGAE STATION,
BASS EXPERIENCE (Jan Becele & Richo),
PROOVE & DEGA,
VIBRATIONS ADDICT,
DUB JAHNERS,
LUKA SELECTA.

 

Subota 06.05.2017
DC Rojc – dvorište 21-04h /ulaz 40 kn

Drugog dana DO IT WITH OTHERS dogadjaja održati će se koncert na kojem će nastupiti legendarna punk-rock grupa GOBLINI iz Srbije. Uz njih će na pozornici u dvorištu Rojca nastupiti i tri pulske grupe; super-rock grupa The BLACKBELLIS, OVRHA te punk-omladinci KANI BASTARDI.

GOBLINI

Grupa Goblini je osnovana u ožujku 1992. godine, a osnivači su bili Golub, Alen Jovanović i Vlada Kokotović. Alen i Vlada su prije toga svirali u grupi Lorelai, koja se raspala 1991. godine. Prvi album GOBLINA objavljen je 1994. godine, a on je sadržavao dosta pjesama grupe Lorelai, ali i neke nove pjesme. Iste godine su objavili i drugi album, koji je donio nekoliko njihovih prepoznatljivih hitova, ali je sadržavao i nekoliko pjesama sa prvog albuma. Koncerti grupe su pored vlastitog repertoara obuhvatali i pjesme Kud Idijota, The Clash i pjesmu ,,Kuda idu izgubljene devojke (Tamara)”, Borisa Novkovića. Album ,,U magnovenju” iz 1996. godine donio je medijski bum ovoj grupi. Puno medijskih i koncertnih hitova su u velikoj mjeri popularizirali ovu grupu. Nakon brojnih koncerata izdat je dupli CD ,,Turneja U magnovenju 96/97″, gde je dodata i nova pjesma ,,Punk’s Not Dead”. Grupa je u tom periodu imala veliki broj nastupa i van zemlje, posebno u Sloveniji. U ljeto 1997. su nastupili prije Motorhead-a na festivalu u Budimpešti. Album “Re Contra” se završava na dan početka NATO bombardiranja Srbije. Uslijed svih događaja, bend izdaje ovaj album tek u prosincu 1999. godine, ali prije toga odlazi na italijansku turneju tijekom koje sviraju u Milanu, Rimu, Bologni, Torinu…ukupno u devet gradova. Krajem 2004. godine izlazi novo izdanje Goblina pod nazivom „Najbolje priče“ koje predstavlja zbirku najvećih hitova sačinjenih od koncertnih snimaka i to baš iz onog perioda kada su Goblini bili na vrhuncu karijere. 2013. godine konačno objavljuju peti studijski album “Roba s greškom” (“Long plej”) sa 13 novih pjesama. Članovi grupe Goblini: Branko Golubović Golub (pjevač), Alen Jovanović (gitara), Vlada Kokotović (bas), Nenad Divnić (bubnjevi), Zoran Jević Fric (bubnjevi) i Leo Pilipović (gitara).

http://goblini.com/
facebook.com/goblini.official/

THE BLACKBELLIS

The BlackBellis je čistokrvna pulska rock’n’roll skupina sastavljena na inicijativu Mira Kusačića i Damira Bačca Belog potkraj ljeta 2016 godine. Nakon kratkih dogovora i usuglašavanja vezanih uz glazbene želje i očekivanja, odabir posade, te ostale logističke sitnice, grupa ubrzo počinje sa radom. Nakon poziva koji se ne odbija tek tako, prijespomenutom dvojcu, priključuju se ostali momci željni akcije, tako da trenutnu postavu čine: Damir Bačac-Beli- vokal, Miro Kusačić- gitara, Mladen Maržić- gitara, Igor Stanković- bas te Kristijan Bijažić-Pitzek- bubnjevi. Sastave u kojima je petorka djelovala i djeluje, bilo bi skoro i nemoguće nabrojati, no spomenimo možda najbitnije: Anti Otpad, Messerschmitt, The Spoons, Manekeni, Barbari, Pokret Otpora, Devastaton, Anti Todor, Kud Idijoti…tako da se može reći da je petorka prilično podmazana i razrađena. Glazba koju sviraju nazivaju ”backstreet rock’n’roll”, dobrim dijelom se naslanja na iskušane rock’n’roll recepte iz povijesti takve glazbe, ali i iz modernijeg pristupa istoj. Dajte im ljubavi i podrške, a vratiti će vam glazbom, poruka je koju vam šalju BlackBellis.

https://blackbellis5.wixsite.com/blackbellis
facebook.com/TheBlackBellis/

OVRHA

Punk band OVRHA iz Pule osnovan je 2012. godine, članovi benda su Brgy (vokal), Emil (gitara), Wolgy (bass) i Žare (bubanj). Radi se o glazbenicima sa višegodišnjim iskustvom u pulskim bendovima: Crnački Znoj, Frontalni Udar, Pokret Otpora, Preludium i Reanimacija. Iza sebe imaju mnoštvo koncerata te studijski samoizdat album „Država“ snimljen 2014. u studiu „Ja sam glup“ sa Juletom.

Facebook page: facebook.com/ovrha.pu/
Album „Država“

KANI BASTARDI

Omladinski punk band iz Pule, osnovan tijekom ljeta 2015. Članovi banda su: Zajo vokal, Matej gitara, Vincent bubanj i Fićo bass. Nakon prvog demo albuma „Demo kancone“ slijedi studijski album „Greatest Tits“ koji je trenutno u fazi postprodukcije.

Facebook page facebook.com/kani.bastardi/
Demo „Demo Kancone“

 

www.seasplash.festival.com
www.pozitivanritam.hr
https://web.facebook.com/VEP01/