Provjerite koncept i teme Edukacije produkcija zvuka i Ableton Lab


Edsusplash

Ne propustite priliku za prijavu na nove edukacije EduSplash platforme 2019. godine!

Ako vas je ikada zainteresiralo područje audio inženjeringa i glazbene produkcije ili vas je zaintrigirao ovaj poziv, pravo je vrijeme da postanete polaznici Edukacije produkcija zvuka ili Edukacije Ableton Lab! Nemojte se ustručavati jer EduSplash platforma pruža mogućnost svima da bez obzira na prethodno iskustvo steknu praksu u produkciji glazbe potpuno besplatnom i interaktivnom edukacijom.

tonska

Koncept i teme Edukacije produkcija zvuka

 • Teorija zvuka / Psihoakustika / “Critical thinking”
 • Tipovi signala / “Signal flow” / Audio konzole
 • Studio – DAW (“Digital Audio Workstations”) / EQ
 • Studio – Kompresija / FX / “Ear training”
 • Mikrofoni / Ozvučavanje instrumenata
 • Mix / Master – HR pop scena
 • Razglas – Skretnice / Pojačala / Zvučne kutije
 • Akustika prostora / Zvučna izolacija
 • Live sound TRAINING 1, 2 i 3
 • LIVE Event
 • Pjesme, autorska prava, izdavači
 • Studio – Obrada snimljenog materijala
 • Studio – Mix i master
 • Uloga Glazbenog producenta
 • Mix / Master – HR pop scena

Predavanja će se održavati u razdoblju od 28. siječnja do 13. ožujka 2019. godine svakog ponedjeljka i srijede, od 18 do 20 sati u klubu Kotač. Prijave traju do 13. siječnja (23:59). Prijavite se OVDJE!

O predavačima…

Perica Šuran (Pula) je audio inženjer s višegodišnjim iskustvom u struci. Preko 15 godina bavi se snimanjem i audio produkcijom, a u karijeri je snimio preko 50 albuma te velik broj singlova. Radio je i s izvođačima kao što su: Nola, NLV, Bruno Krajcar, Nina Romić, Hladno Pivo, Antitodor, Diyala, Dogma, FOB, te s mnogo raznih “indie” izvođača. Također, profesionalno se bavi akustičkim tretmanom prostorija za svirke, audio studija te radijskih režija. Od 2009. do 2016. radio je kao glavni predavač na audio odjelu SAE Instituta (u podružnici Ljubljana), najveće svjetske edukativne institucije koja se bavi izobrazbom na području audio tehnologije. Kao edukatoru, cilj mu je komplicirane koncepte rastaviti na jednostavne i razumljive sastavne dijelove koji imaju praktičnu primjenu u stručnom razvoju polaznika

Dean Pavletić Tone (Pula) je ton majstor i vlasnik tvrtke AudioLab. Početkom osamdesetih počinje pokazivati interes za elektroniku te sastavlja svoj prvi light-show. Paralelno s time počinje svirati gitaru te je kasnije bio član više pulskih hard-rock bendova. Početkom 1990. godina, zajedno s basistom iz benda, kupuje prvi razglas za potrebe svirki te radi iznajmljivanja. Godine 1992. otvara D&D electronic sound service – servis za popravak elektronički uređaja. Četiri godine kasnije počinje raditi u firmi Sali Trade te hobi u konačnici postaje profesija. Radi na poslovima instalacije javnih ozvučenja te kao ton majstor. U Sali Trade-u ostaje do 2005. godine kada osniva vlastitu tvrtku AudioLab te nastavlja s poslom. Izgrađuje custom razglas za potrebe najma i tu i tamo za potrebe prodaje. Radi većinom s driverima talijanskog proizvođača B&C Speakers ili 18 Sound. Godine 2008. zajedno s Ivom Lorencinom otvara tonski studio Partyzan.

Robert Martinović (Zagreb) po struci je tehničar za elektrostrojarstvo. Znanje o zvuku stekao je kroz dugogodišnje bavljenje glazbenom produkcijom te organizacijom i bookingom koncerata za brojne izvođače. Na različitim događajima prikupio je iskustva u radu s većinom analogne i digitalne opreme koja se koristi u radu s razglasima i zvučnim sistemima, znanja o programima svih digitalnih tonskih pultova i skretnica, znanja o izradi zvučnika, postavljanje mikrofona za izvođenje uživo i u studiju, spremanje opreme te znanja o katalogizaciji i organizaciji iste. Stečena profesionalna znanja dobio je priliku objediniti kao voditelj u klubovima Attack (2010. – 2011.) i Skladište kulture (2013.) u Zagrebu. Kao vanjski suradnik (ton majstor i stage manager) ogromno iskustvo rada u većim dvoranama, raznovrsnim prostorima i klubovima stekao je na festivalima kao što su: Terraneo, Seasplash Festival, Outlook & Dimensions Festival, Super uho, Soutern Soul, Ultra, Lost Theory Festival, Fusion Festival i mnogim drugim festivalima u regiji i Europi. U više od deset godina kontinuiranog rada sudjelovao je na više od 500 koncerata i različitih događanja vezanih uz produkciju zvuka uživo, tehniku, mixanje, stage manager-iranje te monitor mix-ing. Osnivač je zagrebačkog Sounda Jahstice. Godine 2017, započinje sa samostalnom produkcijom pod pseudonimom Dr.Obi.

Marijan Jelenić (Pula) je glazbenik, autor, ton majstor, producent, gitarist. Godine 1992. i 1993. član je grupe Gustaph y njegovi dobri duhovi te s njima snima njihove prve pjesme na čakavskom narječju (Kolombina, Kega si sanjala, Debeli misec…). S Gabrijelom Galant 1993. godine osniva grupu Nola za čije je pjesme napisao sve stihove i glazbu. Autor je glazbe za desetke kazališnih predstava te različitih audio i video produkcija. Od 2011. dio je etno skupine Veja kao producent i koautor u stvaranju albuma Dolina mlinova. Slovi za jednog od ponajboljih tehničara zvuka u regiji, devet puta nominiran je za nagradu Porin, a osvojio je onaj za pjesmu godine (Nola – Pjesma godine/Iznad oblaka) te za producenata na etno albumu Brune Krajcara “Istraditional”. Uz zadnji album Nole producirao je albume: FOB “Provincija uzvraća udarac”, sva dosadašnja izdanje pulske grupe NLV, album “Sloboda” Nine Romić… Član je Predsjedništva Istarske podružnice Hrvatske glazbene unije, od 1993. godine pridruženi je član Hrvatskog društva skladatelja, a od 2014. redovni.

Edi Cukerić (Pula) je istaknuti glazbeni producent. Od 1990. do 2003. radi kao honorarni suradnik na HRT Radio Puli gdje 10 godina, zajedno sa Renatom Pernićem i Branimirom Paićem, terenski snima istarsku tradicijsku glazbu. Godine 1994. i 1995. radi u zagrebačkom studiju Rockoko s Nikšom Bratošom i Zrinkom Tutićem. U svojoj dugogodišnjoj karijeri glazbenog producenta radio je sa mnogo renomiranih hrvatskih i inozemnih izvođača (Gustafi, Hladno Pivo, Darko Rundek Cargo Trio, Bambi Molesters, Chris Eckman, Terry Lee Hale, Goribor, Nola, Massimo, Arsen Dedić, Franci Blašković & Gori Ussi Winnetou, The Chweger, Dogma, Jelena Radan, Kawasaki 3P, Zhel, My Body Moose, One Piece Puzzle, Viktorija Novosel, Manofon, FOB, Sara Renar…). Zajedno s Bambi Molestersima kao ton majstor bio je na turneji sa svjetski poznatom grupom REM. Idejni je začetnik i realizator projekta 1947 – Hommage Sergiu Endrigu. Dobitnik je pet Porina (Hommage Sergio Endrigo 1947 – Razni izvođači, Gustafi – Rock album, Hladno Pivo – Alternativni album, Nola – Pjesma godine/Iznad oblaka, Darko Rundek Cargo Trio – Alternativni album) i Crnog Mačka za glazbenog producenta godine (Bambi Molesters). Surađuje sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli i djeluje u radnoj sobi „Pionir“ u Puli (Rojc), „Metro“ u Ljubljani, RSL „Luca“ u Novom Mestu.

Domagoj Perišić (Zagreb) je glazbeni producent i audio inženjer. Od 16. godine radi kao DJ u zagrebačkim klubovima Aquarius i Londoner. U istom periodu počinje radit instrumentale za zagrebačku i beogradsku underground hip hop scenu. Nakon godina bavljenja glazbom, na SAE institutu u Ljubljani dolazi do diplome iz audio inženjeringa i kasnije do BSc (Hons) iz područja glazbene produkcije. Danas radi kao asistent Nikše Bratoša, in-house miks inženjer i aranžer za SiPa Music, glazbeni producent na HRT-u, freelance inženjer/producent i predaje na Školi za glazbenu produkciju i multimediju. Radio je na mnogim diskografskim izdanjima, od kojih su mnogi nagrađeni diskografskom nagradom Porin. Neki od izvođača s kojima je radio su Tony Cetinski, Zdravko Čolić, Silente, Goran Karan, Severina, Mario Huljev, Massimo, Gibonni, Matija Dedić, Indira Forza i dr.

Abelton

Koncept i teme Edukacije Ableton Lab

 • Uvod u Ableton Live i upotreba tražilice
 • Upoznavanje i razvijanje koncepta sampla i oscilatora
 • Import i obrada zvuka
 • Routing
 • Audio i MIDI FX
 • Session/Arrangement View
 • Automatizacija osnovnih upravljačkih kontrola i efekata
 • Osnove miksanja
 • Osnovni formati eksportiranja pjesme
 • Tips & Tricks
 • Upoznavanje s Ableton kontrolerima Push i APC 40

O predavaču…

Marko Grbac Knapić je producent, glazbenik i istraživač zvuka koji se služi Ableton programom kao platformom za snimanje, komponiranje i izvođenje glazbe u različitim formatima (plesna, ambient, kazališna i filmska glazba, zvučne instalacije…). Poučen vlastitim iskustvom (autodidaktik) održava Ableton Lab radionice i daje privatne poduke iz Abletona od 2009. Godine. (www.mgkmusica.com)

Predavanja će se održavati u razdoblju od 28. siječnja do 13. ožujka 2019. godine svakog ponedjeljka i srijede, od 18 do 20 sati u prostoru Udruge Seasplash (2. kat, sjeverno krilo DC Rojc). Prijave traju do 13. siječnja (23:59). Prijavite se OVDJE!

Sredinom siječnja biti će objavljen poziv za još tri edukacije EduSplash platforme, a one su: Edukacija organizacije i produkcije kulturnih događanja, Edukacija obrade digitalne fotografije i Videografija. Sve dodatne upite šaljite na edusplash@seasplash.net ili nas kontaktirajte putem našeg Facebook i Instagram profila.