Kino Kotač: Proces #8 – ‘Još jednom’


Kino Kotač: Proces #8 - 'Još jednom'

Klub Kotač, Pula
Četvrtak 15.11.2018., 20:00 – 02:00

ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー

Predstavljamo osmo izdanje programa Proces posvećenog osvješćivanju društva te njegovom senzibiliziranju s LGBTIQ zajednicom. Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promijeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Pridružite nam se 15. studenog u Kotaču kako bi zajedno rušili barijere i gradili prostor slobode.

Nakon kratke pauze, Proces se vraća pun elana u novoj sezoni. Za hladne studene dane pripremili smo vam kokice, jer na redu je kino!

Za vas smo odabrali ‘Još jednom’, jednosatni dokumentarni film koji sažima sedam godina ljubavnih bura i brodoloma petero prijatelj(ic)a netradicionalnih ljubavnih života – njihova intimna previranja, propitkivanja odnosa i veza i njihovog roka trajanja. Slamali nam srca žene ili muškarci, iz ruševina uvijek izranja isto pitanje: ima li smisla pokušavati još jednom…?

www.facebook.com/FilmJosJednom

Protagonistička ekipa koju čine videoumjetnica i fotografkinja Ana Opalić, redatelj i montažer Noah Pintarić, spisateljica Mima Simić, stripašica Helena Janečić, književnica Ivana Kovačić i njihove partnerice (bivše, sadašnje ili buduće), gledatelje/ice vode niz turbulentne, stjenovite i sapuničaste brzace svojih ljubavnih svakodnevica.

Ne zaboravite plesne cipele, jer nakon filma slijedi mrdoguz samo takav!

Proces je namijenjen posjetiteljima svih seksualnih orijentacija, nacionalnosti, spolova i rodova, vjeroispovijesti, boje kože… onima koji su željni izlaska iz rutine i koji su cijepljeni od predrasuda. Podržite različitost, ravnopravnost, uključivost i ljubav, jer ljubav nije manjina! Budite svoji, slobodni i izrazite se kako želite. Prihvatite sebe i druge. Zajedno rušimo predrasude i slavimo različitosti koje nas čine onima koji jesmo.

ーーーーーーーーーーー

www.pozitivanritam.hr
seasplash-festival.com

FB EVENT