Proces #12: Sva naša vjenčanja – izložba i moderirani razgovor


Proces #12: Sva naša vjenčanja - izložba i moderirani razgovor

Klub Kotač
DC Rojc/Pula
Četvrtak 14.03.2019.
20:00 – 01:00h, ulaz je free!

U suradnji s udrugom Dugine obitelji dvanaesti Proces u klub Kotač dovodi izložbu Sva naša vjenčanja, dokumentaristički prikaz sklapanja životnih partnerstava u Republici Hrvatskoj. Zakon o životnom partnerstvu donesen je velikom većinom glasova u Saboru RH 2014. godine. Od tada je preko 260 parova sklopilo životno partnerstvo diljem Lijepe naše.

Izložba donosi privatne fotografije desetak istospolnih parova koji su sklopili životno partnerstvo u Republici Hrvatskoj ili brak izvan Republike Hrvatske. Fotografije s njihovog najvažnijeg dana u životu hrabro podijeljene s hrvatskom javnošću pokazuju da ljubav i zajedništvo ne poznaju granice.

Cilj je izložbe podizanje vidljivosti LGBTIQ* parova koji su sklopili životno partnerstvo ili brak. Javna vidljivost istospolnih parova još je uvijek vrlo rijetka i razumljiva. Ona je zasigurno rezultat kako strahova od reakcija okoline, obitelji, poslodavca, tako i želje za privatnošću.

Ovom izložbom želimo pokazati da postojimo, da se ne bojimo pokazati našu ljubav i sreću i da ne pristajemo na život „u ormaru“.

Na otvaranju izložbe pridružit će nam se članovi Duginih obitelji s kojima ćemo razgovarati o samoj izložbi, a posjetitelji će moći vidjeti i slikovnicu Moja dugina obitelj čiji je cilj jačanje socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanje tolerancije i poštovanja različitosti.

Zašto Proces? Zato što smo svjesni da je riječ o dugoročnoj i dubinskoj promjeni načina na koji naša zajednica funkcionira i kojoj je potrebno određeno vrijeme da bi u svom tempu prošla tu preobrazbu. Pravo na slobodu odabira i na drugačiji pogled na svijet pravo je svakog građanina ovoga svijeta. Pridružite nam se 14. ožujka u Kotaču kako bi zajedno rušili barijere i gradili prostor slobode.

Proces je namijenjen posjetiteljima svih seksualnih orijentacija, nacionalnosti, spolova i rodova, vjeroispovijesti, boje kože… onima koji su željni izlaska iz rutine i koji su cijepljeni od predrasuda. Podržite različitost, ravnopravnost, uključivost i ljubav, jer ljubav nije manjina! Budite svoji, slobodni i izrazite se kako želite. Prihvatite sebe i druge. Zajedno rušimo predrasude i slavimo različitosti koje nas čine onima koji jesmo.

FB Event

www.pozitivanritam.hr
www.pdv.com.hr
www.seasplash-festival.com