Nakon šest godina High Tone ponovno u Zagrebu!


high_tone

Nakon šest godina audio-vizualni sastav High Tone vraća se u Zagreb. Koncert u sklopu europske turneje će se održati 4.studenog u klubu KSET. Najreprezentativniji sastav francuske dub scene dolazi s dva izdana albuma od zadnjeg posjeta: Outback i Ekphrön i najpopularnijim singlom u svojoj karijeri Rub A Dub Anthem. Prepoznatljiva fuzija između pitkog, ali tvrdog duba i eksperimentalne elektronike sa albuma koje su nam zadnji put predstavljali razvili su se u bipolarni poremećaj na novim albumima. U strogo odvojene dub himne kojima kontrira čista avangarda.

high_tone01

High Tone je nastao 1997. u Lyonu, a nekoliko godina kasnije potpisali su za label Jarring Effects s kojim surađuju do danas. Njihov karakteristični glazbeni izričaj učinio ih je najvažnijim sastavom modernog duba, a zasigurno i jednim od najvažnijih u njegovoj cjelokupnoj povijesti. Neupitan je utjecaj HT na europsku dub scenu, kako francusku, njemačku tako i hrvatsku, a najbolji primjer toga su bendovi Bamwise i Waitapu. Izdanja High Tonea, kao i ostala s etikete Jarring Effects (Brain Damage, Kaly Live Dub, Ez3kiel, itd.) za domaće područje distribuira PDV.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji u KSET-u po cijeni od 60 kn, na ulazu karta će koštati 80 kn. Ulaz se otvara u 20 h, a broj ulaznica je ograničen.

p.s. organizatori ZEZ i Pozitivan Ritam osigurat će da je Soundcraft ovaj put izvan audio sustava.

Facebook Event
Više o High Toneu možete pronaći na sljedećim linkovima:
www.hightone.org
www.facebook.com/hightoneofficial
soundcloud.com/hightone