Otvorene su prijave za školu skejtanja


Skate

Školarci i roditelji, ovo je nešto za vas! Bliži se vrijeme proljeća, a samim time vraćaju se i zabavni sportsko rekreacijski sadržaji na otvorenom. Novopečena platforma EduSplash Junior uskoro kreće s provedbom radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta, a ovoga puta predstavlja nešto sasvim novo. Riječ je o ‘Skate školi Pula’ koja je nastala u suradnji sa Skateboard klubom Tapija, a ukupno tri mjeseca posvetit ćemo se polaznicima i bodriti ih u učenju novih vještina.

Skate

Skate škola namijenjena je uzrastu od 7 do 18 godina, a da bi postali dio nje nije potrebno nikakvo predznanje. Poduke o skateboardingu i skate kulturi odvijat će se tri puta tjedno po sat vremena tijekom mjeseca travnja, svibnja i lipnja 2019. Godine, a mjesto održavanja je Skate park Rojc (Gajeva 3, Pula). Polaznici će ovisno o uzrastu biti podijeljeni u dvije skupine, a točna satnica će se definirati prilikom prvog susreta polaznika i instruktora.

U sigurnom i opuštenom okruženju polaznici će uz stručno vodstvo usvojiti osnovne elemente skateboardinga – od pravilnog ponašanja u skate parku i na ulici preko prvog odgurivanja, skretanja, kočenja i držanja ravnoteže pa sve do prve prave vožnje, skoka i savladavanja rampe, a nezaobilazna stavka usvajanja skateboard vještina je i učenje trikova. Svo to vrijeme polaznici će biti pod budnim okom skate instruktora koji će ih korak po korak voditi prema cilju te im pružiti svu savjetodavnu podršku.

Škola skate-anja

Instruktor škole skejtanja je Nino Fanuko, jedan od najnagrađivanijih i najboljih skatera u Hrvatskoj. Skejtanjem se počeo baviti davne 2001. godine, a ovaj Puležan osvajao je mnogobrojna skate natjecanja u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Italiji. Najboljim skaterom u Hrvatskoj proglašen je 2012. godine i to po izboru skatera na portalu dna.com.hr.

Godine 2013. osvaja natjecanje Element – Make It Count – Croatia i osvaja put u Berlin gdje se natječe s predstavnicima drugih zemalja. Prvo sponzorstvo dobio je 2009. godine od Warehouse skate shopa, a njegovo skejtanje prepoznala je i velika američka tvrtka za osovine Krux Trucks kao i sponzori Keitre skateboards i Kult Eyewear iz Slovenije te Extreme skate shop iz Hrvatske. Sa Svetlanom Stojanović 2011. godine osniva Skateboard klub Tapija koji je od tada pa do danas organizirao 12 skateboard natjecanja. Jedan od glavnih ciljeva kluba bilo je dobivanje novog skate parka u Puli pri čemu je klub nakon godina truda i zalaganja na kraju u tom naumu i uspio. Danas Pula unatoč trudu skateboard kluba Tapija, grada Pule i Pozitivanog Ritma još uvijek ima najbolji skate park u Hrvatskoj, u koji svakodnevno dolaze mnogobrojni skateri iz Hrvatske pa i šire.

Cijena kotizacije iznosi 250 kn po osobi (mjesečno), dok cijena individualnog sata iznosi 100 kn. Polaznici skate škole dodatno će moći ostvariti popust od 15% u dućanu skateboard opreme Enduro Bikes and stuff, a ukoliko u početku ne posjeduju vlastiti skateboard, Skateboard klub Tapija će im omogućiti besplatno korištenje klupskih skateboardova i zaštitnih kaciga do trenutka kada polaznici ne nabave svoje. Poželjno je da polaznici koji su apsolutni početnici osiguraju i zaštitu za ruke i zglobove. Također, kada polaznici usavrše svoje prve vještine za njih će biti organizirano i prigodno natjecanje, a planirani su i odlasci na skateboard natjecanja te druženja s drugim školama koje njeguju skateboard kulturu i scenu.

Svi zainteresirani roditelji mogu prijaviti svoju djecu putem ONLINE PRIJAVNICE. Prijave su otvorene od 18. ožujka do 1. svibnja 2019. godine (do 23:59).

Sve dodatne upite šaljite na edusplash@seasplash.net ili nas kontaktirajte putem našeg Facebook i Instagram profila i direktno na Skateboard klub Tapija.