Zion Train, velikani duba slave 30 godina na A Weekend Block Partyju


Zion Train, velikani duba slave 30 godina na A Weekend Block Partyju

I ove su godine The Garden i Pozitivan ritam udružili snage kako bi u The Garden Breweryju organizirali drugi A Weekend Block Party koji će uz četiri dana žanrovski podijeljena dana na dub i reggae, hip-hop, house i soul, u kombinaciji s craft pivom i hranom, dućanom ploča i merchandisea, otvoriti sezonu događanja pod otvorenim nebom, a ujedno najaviti ljetne festivale. Prvu veliku sezonsku open-air zabavu u Zagrebu otvorit će u četvrtak, 28. ožujka, sjajan line-up dub i reggae izvođača.

Zion Train, velikani duba slave 30 godina na A Weekend Block Partyju

U sklopu turneje povodom 30 godina djelovanja kao glavni gosti stižu Zion Train, jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema i najugodnijih live dub actova. Jedinstvenost Zion Traina leži u korištenju live dub miksanja uz pratnju akustičnih instrumenata i izuzetnih vokala. U Zagrebu će tako prvi puta nastupiti u pratnji vokalistice Michele Grene, poznate još iz vremena kad je bila vokal kultnog talijanskog dub benda B.R. Stylers. Zion Train je britanski dub bend koji je nastao u Oxfordu 1988. godine. Prvi singlovi poput “Power One” i “Power Two” početkom 90-ih odmah postaju hitovi na top ljestvicama engleskog duba. U svoja postignuća ubrajaju i Jamaican Reggae Grammy za Best Dub Album s albumom “Live as One” kojeg su izdali 2007. godine i na kojem su im se pridružili Earl 16, Tippa Irie, Dubdadda, YT, Marlene Johnson, Raiz i Lua, te preko 2800 nastupa među kojima i na festivalima kao što su Glastonbury, Wicker Man festival u Velikoj Britaniji, Reggae Geel u Belgiji, Rototom Sunsplash u Italiji i Reggae Sun Ska u Francuskoj. Osnivač Zion Traina, Neil Perch, vlasnik je i izdavačke kuće Universal Egg osnovane 1999. godine koja se specijalizirala za dub, elektroničku i svjetsku plesnu glazbu.

Zion Train

Zion Trainu će podršku dati Digitron – najpoznatiji sound system u regiji i prvi sound system u Hrvatskoj, iskonski dub pioniri naših prostora. Osnovani prije deset 11 godina, Digitron raste te postaje sveprisutan i svima dobro poznat na hrvatskoj nezavisnoj glazbenoj sceni, poznat po žestokim zvukovima koji izlaze iz ručno rađenih zvučnih kutija, a mješavina su različitih glazbenih smjerova – od elektronike do organske dub glazbe kojima dominira UK digital dub. Poruka koju Digitronci promiču svojim nastupima je ona o drugačijem pogledu na svijet, van okvira koju nameće kapitalistički sustav.

Digitron

Otvorenju A Weekend Block Partyja se pridružuje i bend Bamwise, kolaboracija petero glazbenika koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri synthesizera, bubanj, ritam mašinu, bas, gitaru, vokale i jako puno efekata i tako kombiniraju “sintetičke” i “akustičke” elemente u jedan sirov i energičan zvuk, s naglaskom na ritam i bas kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk svjež i moderan upravo zbog kombinacije raznih elemenata suvremene elektroničke glazbe, a slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije, ali uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. Sredinom 2017. objavili su svoj dugoočekivani album prvijenac “Soundproof” za PDV, a u proljeće iste godine su album u sklopu turneje prezentirali publici u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj i Sloveniji. Zagrijavanje za dub i reggae večer će odraditi Rasta Altitude Sound (R.A.S.), mladi reggae, roots, dub i dancehall selektor koji promovira Rasta kulturu, jedinstvo i ljubav. Njegov stil može se opisati kao energična, pozitivna i kreativna kombinacija bass glazbe.

Bamwise
Rasta Altitude Sound

 

Drugi dan, petak 29. ožujka, obilježit će hip hop žanr i trenutno od jedan od njegovih najvećih majstora na gramofonima – kanadski Skratch Bastid, a u pratnji su Phat Phillie, Frx, Soul Bader i Sinke Fresh. Subotnju house večer 30. ožujka režira Tensnake autor plesnih megahitnova, a priključuju mu se LukadeLux, M.I.L.E, Big Danny Kane, a za soul nedjelju će popodnevno druženje organizirati Adriatic Coasting uz koncert Jack Tyson Charles, a tu su i IVA, Matija Duić, Nick & Pepi.

Nakon odličnog prošlogodišnjeg debija, novo izdanje A Weekend Block Partyja u suradnji The Gardena i Pozitivnog ritma trajat će jedan dan više, a događaj će u četiri dana najaviti proljeće uz provjerenu formulu žanrovsko različitih nastupa oživljavajući istok Zagreba u maniri prave kvartovske zabave. Sve će biti popraćeno sjajnim craft pivom odmah s izvora iz The Gardena, odličnom hranom, po prvi put u Zagrebu tako ćemo okusiti pravu Jamajku na tanjuru, a direktno s tog karipskog otoka stiže legendarni Mr Jerk i donosi najfinije začine i namirnice. Tim PDV-a je pripremio poseban pop-up record store s probranim vinilnim naslovima, merchandiseom te potrepštinama i dodacima za sve zaljubljenike u vinile. A Weekend Block Party ujedno je i službena najava ljetnih festivala u organizaciji dva promotera, te će predstaviti ukupno devet ljetnih događaja – Love International, Defected Croatia, Dekmantel Selectors, SunceBeat, Hospitality On The Beach, Seasplash, Outlook, Dimensions i Slurp!.

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr. Pretprodajna cijena za sva četiri dana je 250 kuna, 350 na ulazu. Dnevne ulaznice za četvrtak u pretprodaji su po 70 kuna, na ulazu 90 kuna, za petak i subotu 90 kuna u pretprodaji i 120 kuna na ulazu, te za nedjelju 50 kuna u pretprodaji, 70 na ulazu.


ULAZNICE

FB Event

www.aweekendblockparty.com